## **SmeraldaHolding**









**Venue:** Hotel Cala Di Volpe, Costa Smeralda, Sardinia, Italy

Date: Wednesday 29th May 2024

Time: 09h00-14h45

Conference Theme: SOS Football

## **EVENT PROGRAM**

9h00 - 9h30 (30minutes)

REGISTRATION

9h30 - 10h30

HEADLINE SESSION: **SOS FOOTBALL** 

(60minutes)

Highlights:

Financial unsustainability: rising costs, shrinking margins and salary caps **Importance of high-quality infrastructure:** owning top-tier stadiums

Threats to traditional revenue streams: new global tournaments and is the Super League

the only way out?

Participants: Gabriele Gravina, President FIGC; Quico Catalan, Vice President of La Liga;

Luigi De Siervo, CEO of Serie A

**Moderator:** Amanda Davies, CNN Sport Anchor

10h30 - 11h00 (30minutes)

SESSION TWO: ONE-ON-ONE INTERVIEW - SPECIAL GUEST

**Participants:** Nasser Al-Khelaifi, President of Paris Saint-Germain

**Moderator:** Amanda Davies, CNN Sport Anchor

11h00 - 11h15

**COFFEE BREAK** (15minutes)

11h15 - 12h00

SESSION THREE: TIME TO PLAY - A

(45minutes)

Highlights:

**Crowded calendar:** saturation of tournaments and impact on player welfare & quality of play

Current unresolved regulations critical issues

Forced growth costs: the financial burden of the need for larger squads

**Injury epidemic:** the rise in player injuries due to packed schedules and little recovery time

Participants: Ferran Soriano, CEO of the City Football Group; Mikel Arteta, Arsenal Manager; Maheta Molango, CEO of Professional Footballers' Association; Karl-Heinz Rummenigge, Former CEO of Bayern Munich; Cesc Fàbregas, Coach Como 1907

**Moderator:** Amanda Davies, CNN Sport Anchor

12h00 - 12h45 SESSION THREE: TIME TO PLAY - B

(45minutes)

Highlights:

**Crowded calendar:** saturation of tournaments and impact on player welfare & quality of play

Current unresolved regulations critical issues

Forced growth costs: the financial burden of the need for larger squads

**Injury epidemic:** the rise in player injuries due to packed schedules and little recovery time

Participants: Ferran Soriano, CEO of the City Football Group; Maheta Molango, CEO of Professional Footballers' Association; Karl-Heinz Rummenigge, Former CEO of Bayern Munich;

Giovanni Branchini, Player Agent; Bruno Satin, Player Agent

**Moderator:** Paul Rossi, CEO of SportBusiness

12h45 - 13h45 SESSION FOUR: MULTI-CLUB OWNERSHIP

(60minutes)

Highlights:

Moderated by SportBusiness, this session will focus on the pros and cons of multi-club

ownership and the future opportunities associated with this approach

Participants: Ferran Soriano, CEO of the City Football Group; Lina Souloukou, CEO of AS Roma;

Mario Malavè, Mercury/13

**Moderator:** Paul Rossi, CEO of SportBusiness

(60minutes)

13h45 - 14h45 Luncheon / Refreshments